Google Analytics

ABOUTFollow me on TradingFloor.com!
 
How I blog
My idea is to curate content mostly from blogs, investment bank research, think tanks, academic journals and the big orgs like IMF and CBs for stuff that I believe is timely and/or interesting. My background as a derivatives broker and a journalist hopefully helps in selecting insightful, entertaining and value-adding articles. 


Why I blog
I begun writing this blog on July 20th 2011 because I had too much time and wanted to make sure I follow the markets. It quickly grew into a routine that has helped me to check the feeds daily.

I have a profile on Muck Rack.  • Follow the money
 • There's always a guy in the closet - shoot first
 • The worst-case scenario will eventually happen
 • Being right in the end usually requires being in a minority for a long time
 • Never trust a politician with pompous catchphrases or terminology (stability, solidarity, etc) 
 • It is not going to be different this time, whatever they try to tell you.
 • When markets try to tell you something, do not blame the markets nor go to denial. The markets will keep coming back, until you fall down.
 • When it looks it might not work, it will not work.
 • Ideology or idealism are not good substitutes for common sense and sound theory.


  Random rants from other people:


  - Hat's off, You are the William Gibson of spot Fx
   
  - Onko sulla mitään käsitystä siitä, että kuinka poikkeuksellinen ihminen sä oikein olet? 


  - Kovaa juttua. Oot varmasti pidetty piireissä - vihamiehistä ei oo pulaa .....  - Way to go!!! Onnittelut! Vesi ei voi virrata vastavirtaan vaan se virtaa sinne minne pitääkin. Kun osaat, niin osaat! Hyvin vedetty.


  - Hyvä tapa aloittaa aamu, salitreeni, aamukahvi kaupungilla ja MoreLiver’s Daily lukemisena! Asiallisen FOMC-koosteen olit kasannut.


  - parhaita : "tyhmyri" , MoreLiver jne. Huonoimpia : euro-uskontoon hurahtaneet.  - MoreLiver on ottanut kärkipaikan seuratuissa - ei taida olla hömppäkuvilla enää jakoa ..  - Hra MoreLiver Onnittelut hyvästä kirjoituksesta. Thumps up


  -hyvä hyvä - palstan eliittiä ja vielä alan töihin!  - hyvää asiaa - palstan eliittiä


  - ...blogistasi on ollut allekirjoittaneelle paljon hyötyä, toivon, että jatkat.  - Loistava juttu MoreLiver, sekä faktat että johtopäätökset ihan nappiin :)  - Juttusi on puolestaan totuttuun tapaan napakkaa ja hyvin dokumententoitua tekstiä, joten kiitos siitäkin.  - Ymmärrän hyvin heidän mielenkiintonsa...enkä yhtään ihmettele, että ovat kiinnostuneet sinun off-consensus -tyylistäsi ja aihepiirin tuntemuksesta...

  - Suosittelen, ala tekemään oikeita töitä, äläkä marise täällä. Tapaisesi eivät koskaan ole tätä maata "sillasta" nostannet, ne miehet ja naiset ovat muualla kuin tietokoneen näppäimien vieressä, he ovat töissä. Itselleni tämä on "hupaisaa" ajankulua. (vanhan demarin tilitystä) 


  - EURUSD Minutes SUPER! Thanks.

  - You are mad, funny and your mind works like machine.  


  - Platinaturbo AA.  - MoreLiverin kommentit täyttä rautaa !!!


  - Minusta Vartiainen, MoreLiver, Sailas, Nalle WhaleR ja Pauli Vahtera pitäis laittaa johonkin 2 h viikossa pyörivään talouskeskustelusarjaan jutskaamaan. Isokallion vois vielä heittää höysteeksi vaikka se onkin ihan eri liigassa. Ehkä siinä Vartiaisen aisaparina menis...
   
  - Tulee päivittäin seurattua sun höpinöitä, parasta AAA-luokkaa :)
  - Eräs kollega suositteli vilkaisemaan tekstiäsi aiheesta, josta tiedän aika paljon. Se meni juuri nappiin. Juuri kukaan ei uskalla sanoa ääneen sitä, mitä kirjoitit. 


  - Hyvä MoreLiver!! Hyvää tykitystä uusimmassa lehdessä. Voi tätä ilon päivää, kun järjenääni alkaa päästä kuuluviin!  - Aivan erinomainen, selkeä, kiihkoton, kattava ! Pitäisi painaa HS:n etusivulle, ja olla uutisten ykkösaihe. Mutta näin ei tule käymään Suomaassa.  - "... kunnes musiikki lakkasi." Ym. viiltävää. Hyvin vetää miehemme maailmalla.  - AAA+


  - Pidätkö luentoja jossain? Jos et niin pitäisi. Kadun syvästi tannoista heittoani missä listasin journalistit pelkäksi paskaksi (muiden ihmisryhmien ohellla) - vasta sun vastauksen jälkeen tajusin sanoneeni sulle vittumaisesti. Meni ihan väärään osoitteeseen ja tasan tarkkaan tiesin puhuneeni aivan paskaa. Olet täysin pro ja on tosi kiva lukea sun juttujasi. Mulla oli kauppiksessa proffia mitkä eivät olisi pärjänneet sulle. Eivätkä ne huonoja proffia olleet. Sulla on käsittämättömän hyvin jäsennetyt jutut. Jos tietäisin että olet puhumassa jossain, tulisin taatusti.

  - Suurella mielenkiinnolla ja nöyryydellä luen myös ML:n juttuja. Kannustusta myös täältä, jos siitä on iloa :)

  - ML on Krugmaniaatti ja tää on taivaan tosi. [itävaltalaisen koulukunnan edustaja]


  - Concise and excellent, ML. Thank you. 


  -Mihin suomalaisanaaliin luotat eniten? Itse Huopaiseen. Muut kaunistelevat liikaa tai myötäilevät Youttaa. 
   -Huopainen

  - Vesa Engdahliin ja huopikseen kyllä tosin en tiedä muuttuuko engdahlin näkemys kun työnantaja vaihtui ok
   
  - aika näppärä huomio, en ole itse hokannut enkä tiedä muidenkaan...


  - Huusko tuntuu olevan tyypillinen fantsuttelija. Moreliver vie tuollaisia kuin kuoriämpäriä....


  - Ennustan, että olet tuleva kansanedustaja. Olet sen verran tunnettu nykyisin ja luotettavaksi tunnettu. Myös osaava.  - Kannatetaan. Järjen ääntä kehiin.


  - Olet yksi palstan helmistä. Kiitoksia työstä. Harvat laittaa mitään asiaa. Näkemystä.  - Tällä hetkellä onkin aika vaikea löytää puoluetta, jota äänestää. Siksi pitäisi yrittää löytää ihminen ja osaaja jota äänestää. Tästä syystä olisin itse ollut antamassa äänni MoreLiverille, jos hän olisi ollut persujen ehdokkaana.  - Moreliver on hyvä mies. Äänestäisin.  - Aina ensin pitää äänestää puoluetta, ja sen jälkeen vasta henkilöä. MoreLiver nyt sattuu olemaan oikean puolueen asialla, joten valinta olisi helppo. Mutta en Lepomäkeäkään voi äänestää, koska Elina on Kokoomuksen puoluekurin alla ja ääni Lepomäelle on ääni Stubbille ja eurososialismille.


  - Katsopas ympärilles mitä sontaa perusjen kannattajat tänne suoltavat. Kun MoreLiver ilmoitti aikeistaan vaaleissa, niin valmistauduin henkisesti äänestämään häntä mutta en persuja.... Olisin siis äänestänyt ihmistä enkä puoluetta. Persutkin kaipaisivat helkkarin suuressa määrin Moren kaltaisia ihmisiä eduskuntaryhmäänsä.

  - Moreliverissä yhdistyy 2 ominaisuutta: talousasioiden ymmärtäminen yhdistettynä poliittiseen ymmärrykseen. Nykyään aika harvinaista.

  - Sulta saa tiivistettynä aina 3 huippuluokan artikkelia päivässä. Kiitos. Ehkä sun kantsis joku palvelu perustaa.