Google Analytics

Sunday, February 17

17th Feb - Weekender: Finnish articles




Previously on MoreLiver’s:
Credit Guest:Bold Banking
Weekender: Off-Topic

Follow ‘MoreLiver’ on Twitter or Facebook

IN FINNISH
Kauppakorkeakoulu hylkäsi suomen - maisteriopinnot vain englanniksiYLE
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun linjauksen syynä on opettajakunnan kansainvälistyminen. Opetusministeriö keskustelee asiasta yliopiston kanssa.

”Valuuttasota” muistuttaisi todennäköisesti enemmän yleisiä juhlia kuin sotaatyhmyri

Kansanäänestys EU:sta on välttämätönOlli Pusa / US Puheenvuoro

Eläkeyhtiö Varman outo kauppa: Maksoi kiinteistöstä 3,5-kertaisen ylihinnanSK

Näin EU höynäyttää hyväuskoisia hölmöläisiäJan Hurri / TalSa
Suomen EU-maksut kasvavat, vaikka koko EU:n menot hieman supistuvat. Tämä on kuitenkin pieni tappio sen rinnalla, että koko EU-budjetti perustuu suurelta osin tilastovääristelyyn ja hyväuskoisten höynäytykseen. Suomi kuuluu EU:n hyväuskoisiin – ja maksaa roppakaupalla muiden viuluja.

Kuka päätyy työttömäksi?Osmo Soininvaara / SK

Miksi Virossa kaikki on helpompaa?Madis Tiik / SK

Nordean Ari Kaperi: "Pankki ei ole panssarivaunu"TE
Nordea pystyi vähentämään omaa pankkiveroaan 35–40 miljoonaa euroa sillä, että Ruotsin Nordea takaa osan Suomen Nordean riskipainotetuista saatavista. Eikö tämä ole verojen välttelyä, maajohtaja Ari Kaperi?

(audio) Edessä tuskien taivalBrysselin Kone / YLE
Erivauhtinen integraatio tai erotteleva integraatio toimii unionissa tällä hetkellä kaikkein parhaiten, vaikka edessä onkin vaikea tie erityisesti energiapolitiikassa. Näin kertoo Jean Monnet-professori Pami Aalto Tampereen yliopistosta.

(audio) EU:n ja sen jäsenvaltioiden väliset vallan rajatBrysselin Kone / YLE
EU on jo tiiviisti mukana määrittämässä meidän lainsäädäntövaltaamme ja tuomiovaltaamme. Periaatteessahan EU:n direktiivit ja asetukset vetävät pitemmän korren, jos ne ovat ristiriidassa meidän omien lakiemme kanssa. Eurokriisin myötä EU on hivuttautunut sisään myös jäsenmaidensa budjettivallan käyttöön.

Uudistunut HS-raati hyväksyy aiempaa suuremmat EU-kulutHS
EU-budjetista ja Suomen nettomaksuosuudesta syntynyt kiista ei ole horjuttanut HS-raadin uskoa Euroopan unioniin. Enemmistö, 57 prosenttia vastaajista, pitää Suomen maksuosuutta kohtuullisena siitä huolimatta, että Suomi maksaa uudessa budjetissa EU:lle aiempaa enemmän.