Google Analytics

Sunday, April 13

12th Apr - W/E: Off-Topic & FinnishPreviously on MoreLiver’s:

Follow ‘MoreLiver’ on Twitter

OFF-TOPIC
The Art of the InsultThe Big Picture

The Spectacular Failure Of The Startup That Was Going To Change The WorldFast Company
With almost $1 billion in funding and ambitions to replace petroleum-based cars with a network of cheap electrics, Shai Agassi’s Better Place was remarkable even by the standards of world-changing startups. So was its epic failure. A 21st-century cautionary tale.

The next generation airline seat will know everything about you Quartz

Anger ManagementQuartz
What turns a perfectionist into a lunatic

Och-Ziff’s Levin Scores a $119 Million PaydayWSJ

The Astounding Conspiracy Theories of Wall Street Genius Mark GortonGawker

Financial Advice for People Who Aren’t RichNYT

Flash Boys RulesThe Big Picture


FINNISH
Suomen talous ja talouspolitiikan linjaSuomen Perusta
Heikki Koskenkylä on seurannut aktiivisesti Suomen taloutta ja rakenneuudistuksista käytyä keskustelua. Suomen Perusta- ajatuspajan kirjassa Suomen talous ja talouspolitiikan linja – miten Suomi saadaan uudelleen nousuun? Koskenkylä käy läpi Suomen talouden tilaa ja esittää omat teesinsä siitä, miten Suomi saadaan uudelleen nousuun.

"Kylmä fakta on, että talous ei ole vahvalla kasvu-uralla"TalSa
Valtiovarainministeriön kansantalousosaston osastopäällikön Markus Sovalan mukaan Suomen luottoluokitusnäkymien laskeminen negatiiviseksi korostaa sitä, että hallituksen rakennepaketti ja viime aikojen sopeuttamistoimenpiteet tulevat tarpeeseen.

Katainen Ykkösaamussa: Nato-jäsenyys kannattaisiTalSa
Pääministeri Jyrki Katainen sanoi Ylen Ykkösaamussa, että Suomen tulisi aikanaan hakea mahdollista Nato-jäsenyyttä yhdessä Ruotsin kanssa. Väistyvä pääministeri sanoi Suomea uudistettavan vastuullisella tavalla.

Vaalikamppailu alkoiVesa Varhee / TalSa
Kulunut viikonloppu oli käytännössä eduskuntavaalien lähtölaukaus. Politiikan maisema muuttui äkkiä perusteellisesti, eikä uudesta tilanteesta voi vielä varmuudella esittää mitään arvioita. Sekä maan hallituksen että sen politiikan jatko ovat hämärän peitossa. Samalla europarlamentin vaaleista hävisivät viimeisetkin merkittävyyden tai kiinnostavuuden oireet.

Double TroubleHussman Funds
On mahdollista ennustaa pörssin pitkän aikavälin tuottoaKai Nyman / Piksu
Hussman Funds on blogissaan poiminut mielenkiintoisia tutkimustuloksia USA:n pörssin tuotosta ja sen ennustamisesta. Hussman funds on löytänyt seitsemän tapaa ennustaa pörssin (S&P 500 indeksin) tuotto seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi ja nämä ennusteet toimivat yllättävän hyvin.

Sääntelyn magiaaHenri Myllyniemi / Piksu

Palveluvaltaistuminen ei pysäytä talouskasvuaVATT

*Suomen luottoluokitus ja tulevaisuuden talousnäkymätTyhmyri
Ongelma ei ole velka vaan heikko kasvu ja keinot ovat vähissä

Suomi ei ole Kreikka eikä Kreikka ole SuomiJan Hurri / TalSa
Onko Suomi nyt eurovaltioiden uusi hylkiö ja onko Kreikka uusi eurovaltioiden priimus, kun Suomi sai luottoluokittajalta varoituksen ja Kreikka palasi torvet soiden velkakirjamarkkinoille? Ei ole, Suomi ei ole Kreikka eikä Kreikka ole Suomi. Eurokriisi on edelleen paljon lähempänä Kreikkaa kuin Suomea.

Ei valtiovelkaa omalle itsenäiselle keskuspankilleHenri Myllyniemi / US