Google Analytics

Thursday, February 27

27th Feb - More UK charts

 

 Englannin inflaatiovauhti on pysynyt selvästi reilusti positiivisella tasolla, kun taas euroalue käväisi finanssikriisin seurauksena hetkellisesti deflaatiolukemissa. Euroalueen inflaatiotahti on myös tällä hetkellä alle Euroopan keskuspankin tavoitetason.

Hintaindeksin kokonaismuutoksen perusteella finanssikriisin alusta alkaen ero hintaindekseissä Britannian ja euroalueen välillä on n. 10%.

Erityisesti on syytä huomata, että vastoin yleistä käsitystä Britannian inflaatio on tällä hetkellä täsmälleen keskuspankin tavoitetasolla, kahdessa prosentissa. Inflaatio ei siis ole riistäytynyt käsistä - päinvastoin.

Britannian valtionlainojen korkotaso on pääsääntöisesti seurannut yleismaailmallista kehitystä ja laskenut tasaisesti finanssikriisin alkamisesta lähtien. Vuosien 2012-2013 vaihteessa korot ottivat pohjalukemat, kun USA:n keskuspankki alkoi signaloida, että se alkaa pienentää rahanpainamistaan. Englannin korkotason Saksaa nopeampi nousu on lähinnä merkki talouden palaamisesta selvälle kasvutrendille.