Google Analytics

Thursday, March 26

26th Mar - Paven ja Hellun sössönsööt

Rautio on klassinen HS-päätoimituskirjoittelija - varttifantsuttelija, jonka harmitus siitä, että "väärät" ihmiset olivat oikeassa, on läpinäkyvää. Taidot ja tiedot eivät riittäneet olla oikeassa oikeaan aikaan. Hänen mielestään neutraalia toimitustyötä on se, että ensin fantsutellaan, ja sitten kun fantsuttelun epäonnistuminen on kaikille ilmiselvää, tunnustetaan, että metsään meni.


Eihän se niin mene. Olisi pitänyt olla fantsuttelematta jo alunperin, ja tehdä sensijaan rehellinen analyysi. Jos teki epärehellisen analyysin, tai siunasi epärehellisen analyysin aikoinaan tehneet, on itse syyllinen fantsutteluun.

Rautio ei myöskään näe mitään ongelmaa siinä, että vanhat puolueet jatkavat fantsuttelua, vaikka Rautio itse näkee sen virheet jo. Ainoa, mikä harmittaa, on "viides kolonna".

Kommentit talousnatoista, energiaunionista ja siitä, kuinka Venäjä tukee FN:ää, ovat melkoista paskaa, mutta mitäpä muuta voisi laskevan auringon medialta odottaa. Raution ylimielisyys on käsinkosketeltavaa, kun hän esittää FN:n vastustavan EU:n tehostamistoimia. Hän antaa ymmärtää, että ne vastustettavat toimet olisivat itsestäänselvästi ja kiistatta tehostavia ja siksi tavoittelemisen arvoisia. Mitään näyttöä siitä, että näin olisi, ei ole, mutta merkkejä siitä, että asia on juuri päinvastoin, on runsaasti - mm. aiempien työnäytteiden, kuten vaikkapa rahaliiton osalta.

Koska tätä samaa paskaa kuuluu joka kanavalta, joissain kerhotapaamisissa on tämäkin EU- ja eurokritiikin kutsuminen "venäläismieliseksi" keksitty. Kun EK/EVA/päätoimittajien kerho/puoluetoimisto/viestintätoimisto hesarin toimittajaa tarpeeksi jalostaa, sitä ei tarvitse enää pitää edes kädestä kiinni - se oppii soittamaan samaa rikkinäistä ja huonoa levyä ihan itse.

* * *

Ei tämä Raution aivopieru nyt niin paha ollut kuin maikkarin uutisointi - suosittelen katsomaan ehkä älyttömimmän poliittisen vaikutusyrityksen, mitä olen medialta nähnyt. Uutisessa mm. vihjattiin, että Suomessa eurokriittiset saavat tukea Venäjältä. Kyseisellä uutiskanavalla ei ollut enää mitään tekemistä uutistoiminnan kanssa.

Seitsemän uutiset, 17.3.2015, lähetys tässä:


Omat kommenttini:


Olipas tukevaa paskaa maikkarilta:

1) Maikkarin Hellu käytti äärioikeisto-sanaa aika helvetin monta kertaa, vaikka puolueella on ihan nimikin. 30% kannatuksella on aika kohtuutonta mun mielestä höpistä "ääri"-ilmiöstä.

2) Hellu mainitsi puolueen esittävän "epämääräisiä lupauksia"- rinnakkaisvaluuttaa ja Schengen-sopinuksesta irtautumista

a) Euron jättäminen tilivaluutaksi ja kansallisten valuuttojen takaisintuominen sen oheen, eli ns. rinnakkaisvaluuttajärjestelmä, on yleisin ja realistisin ehdotettu malli euroalueen lopulliseksi korjaamiseksi - liittovaltion ohella. Euroalueen todennäköiset ongelmat oli kirjattu ja havaittu jo 70-luvulla, sekä hiljattain mm. EMU-työryhmien raporteissa Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Tänä päivänä ainoastaan hassunkurisimmat kimmosasit, hellut ja hesarin pääkirjoittelijat kehtaavat esittää, että euron mollaaminen ja siitä irtaantumisesta keskustelu olisi impivaaraa, "ääri"-ilmiö tai

b) Schengen-sopparin purku on tiedustelupalvelujen toive, ja sitä on hetkittäin rajoitettu EU-alueella aiemminkin. Myös britit saivat pitkän siirtymäajan siihen. Todennäköisesti Schengen nykymuodossaan on menossa romukoppaan muutenkin, kiitos terrorismin ja huonosti hoidetun pakolaispolitiikan. Ehdotuksesta voi olla montaa mieltä, mutta mikään "ääri"-ilmiö tai "epämääräinen lupaus" se ei ole.
3) Hellu mainitsi, että Venäjältä tullut 9 miljoonaa "tukea" Front Nationalille. Hellu jätti mainitsematta, että kyse ei ole tuesta, vaan pankkilainasta, jonka oli myöntänyt pankki, minkä taustalta löytyy venäläisomistusta. Hellu unohti myös, että ranskalaiset pankit eivät intressikonfliktien takia luotota puolueita, joten puolueet joutuvatkin hakemaan pankkilainansa muilta kuin ranskalaispankeilta. Frontilla ei ole vanhojen puolueiden kassaa, joten tietenkin luottoa piti hakea vaalityöhön. Se, että luotonantaja oli pankki, jonka taustalta löytyi venäläisomistusta, on varmasti kiusallista - jonkun mielestä.  Mutta se ei välttämättä edes ollut tahallista. Tuomittavaa se ei ainakaan ollut, tai kiellettyä - eikä mitään näyttöä siitä, että tällä olisi ohjausvaikutusta puolueeseen, ole.

Yhtä hyvin olisi voinut kitistä, että Ranskan nykyinen hallitus kakisteli pitkään, ennenkuin se kieltäytyi luovuttamasta aiemmin myymäänsä helikopterilentotukialusta Venäjälle. Ilmeisesti se ei ollut Hellulle uutinen eikä mikään.

4) Eli Unkarissa vai missä se oli joku Jobbik on saanut EHKÄ ryssärahaa? UKIP:n Farage kehaissut, että Putin ainakin ajaa Venäjän etuja kylmästi, kun taas EU-maiden johtajat eivät aja maittensa etua, ja todellisuudessa tuskin edes EU:n etua? Tämä on jotenkin merkki siitä, että Farage on Venäjä-mielinen?

Sitten heitetään, että "huhuja Suomessakin Venäjä-tuesta on".

Ihan täyttä paskaa koko juttu. Aiempi käsitykseni siitä, että MTV on ihan puhdasta fantsuttelu- ja uffanfaata sai taas lisävahvistuksen. Suomessa kannattaa lukea lähinnä Talouselämää satunnaisesti, Jan Hurri melkein aina, pari bloggaria ja Ylen Brysselin kone. Mihinkään muuhun ei voi oikein luottaa.


Mikäli haluat lukea rauhallisemman puheenvuoron, vilkaise "Tyhmyrin" kirjoitus