Google Analytics

Wednesday, March 5

5th Mar - High yieldistä ??meli-nimimerkille
Jenkkien valtion kymppivuotinen korko on todennäköisesti pohjat nähnyt. Ehkä tuossa olisi vielä yksi legi jäljellä tulla alas, mutta tuskin mennään enää uusiin pohjiin.

 Jenkkien valtion velkakirjojen ja high yield-firmojen korkopaperien välinen spread on hyvin alhainen. Kaksi edellistä pohjakosketuysta oli 1998 2.5% ja 2005-2007 samaten 2.5%. Korkospreadilla on varaa laskea vielä, mutta pomppu (kuten kävi 2011) alkaa olla todennäköisempi vaihtoehto kuin lasku näillä tasoilla.


Selvennyksenä, että high yield-paperin korkotuotto määräytyy kahdesta tekijästä - riskittömästä korosta (US valtionpaperin korko) ja riskilisästä. Kumpikin komponentti kertoo, että korko voi vielä vähän laskea, mutta pikemminkin nousuun kannattaa varautua.HYG eli high yield-ETF ei ole liikkunut 2010 lähtien oikein mihinkään. Teknisesti saattaisi käydä jossain 98-tasoilla eli vähän ylempänä, n. 90-taso alhaalla päin toiseen suuntaan.
Tässä sen huomaa, mitä alhaiset korot tekevät: HYG ei ole 2010 jälkeen tuottanut mitään, mutta osakkeet lähtivät kirittämään kunnolla. HYG:llä ei vain ole ollut nousuvaraa, koska korot ovat niin alhaalla.