Google Analytics

Wednesday, August 8

8th Aug - EU Open: Softer?

A bit softer, as I have been expecting (see previous post). Supports in S&P around 1385 and 1370 and in EURUSD around 1.2320 and 1.2230. DAX looks similar to S&P.


Previously on MoreLiver’s:
US Open: Turncoating (my comments)
Exit Special (collection of euro breakup/exit research)
Special: ECB WATCH (follows the latest ”plan”)

Follow ‘MoreLiver’ on Twitter or Facebook 

News roundup – Between The Hedges
The 6am Cut London – alphaville / FT
Emerging Markets Headlines – beyondbrics / FT

TV: Bloomberg, BBC
Debt crisis: live – The Telegraph
The Euro Crisis Blog – WSJ
Tracking Europe’s Debt Crisis – NYT
FX Options Analytics – Saxo Bank
European 10yr Yields and Spreads – MTS indices

Market Preview: German industrial production eyedSaxo Bank
European markets are expected to open lower Wednesday after S&P lowered its long term sovereign credit rating outlook on Greece to “Negative” from “Stable”.

Danske Daily Danske Bank (pdf)
S&P500 finished above 1400 for the first time in three months. Positive sentiment continues on decent earnings reports and expected central bank action. Focus continues on the game between Spain and  the  EU and  the market awaits a Spanish request for help to trigger bond buying from EFSF and ECB. Italy’s Mario Monti under rising pressure not to ask for EU help. Focus today on BoE inflation report and German industrial production.


Morning Briefing: One of these daysBNY Mellon
Could the RBNZ ever be tempted to redress the Kiwi’s strength?

AamukatsausNordea (pdf)
Euroalue taantumassa: huonoja uutisia Italiasta ja Saksasta * Fed eripurainen elvytystoimien jatkosta * Saksan ja USA:n 10-vuotiset korot korkeimmilleen noin kuukauteen

Aamukatsaus: USA:n pääindekseissä tasaluvut paukkuvatTapiola (pdf)
Markkina jatkoi nousuaan ja USA:ssa läpäistiin toissapäivänä kolkuteltu 1400 pisteen taso S&P500 –indeksissä sekä 3000 pisteen taso Nasdaq –indeksissä.

Markkinakalenteri Nordnet


IN FINNISH
Eurooppalaista sisäpolitiikkaa – HS
Suomen ja hankalien parlamenttien kytkeminen yhteen johtunee meikäläisestä EU-päätöksentekomallista, jossa eduskunnalla on suurempi rooli kuin muissa jäsenmaissa. Tätä asetelmaa suomalaisministerit ovat varmasti hyödyntäneet täysimääräisesti Brysselin kokouksissa vaikeroimalla sitä, että heidän pitää saada päätöksille hyväksyntä omalta parlamentiltaan.

Vierailijalta outoa tekstiä – ESS
Euromaiden rivit ovat alkaneet rakoilla yhä pahemmin. Aiempi, tiukkaa menokuria vaativa, Saksan ja Ranskan yhteistyö säröilee. Ranska, Italia ja Espanja ovat alkaneet puhaltaa yhteen hiileen.

Monti oli vieraskorea – SS
Monti on ilmiselvästi hermostunut siitä, että markkinat eivät luota hänen oman hallituksensa kykyyn saada Italian valtiontalous kuntoon. Malkaa on vaikea löytää omasta silmästä.

Ei Soini vaarallinen ole – SS
Paljon Soinia vaarallisempia poliitikkoja ovat ne EU-maissa vallassa olevat, jotka ovat ajaneet euron hankalaan jamaan.

Mario Montin outo purkaus – Kaleva
EU-komissaarina Monti sai määrätietoisuutensa ansiosta lisänimen Super-Mario. Maiden välinen politiikka ja demokraattinen päätöksenteko on kuitenkin toisenlaista kuin asioiden toimeenpano komission organisaatiossa. Tämä oppi maistuu nyt Montin suussa karvaalta.